Bigpepa sijainti kartalla
Bigpepa 2020 järjestetään virtuaalileirinä

Maaliskuun lopulla järkättiin ensimmäinen Bigpepa 2020 leirin pomopalaveri. Palaverin agenda järkytti kaikki: Leiri perutaan.

Epätoivon hetket

Bigpepa 2020 oli vuorossaan kahdeskymmenes ensimmäinen pelastuspalveluleiri Koivuniemen leirikeskuksessa. Leiri on siis järjestetty vuosittain jo yli kahdenkymmen vuoden ajan.

Nyt järjestäjinä on sellaisia henkilöitä, jotka ovat olleet ”Bepalaisina” aina ykkösleiristä (6-7 vuotiaasta) ohjaajiksi saakka. Tähän ansioluetteloon mahtuu siis ainakin 5 vuotta leiriläisenä ja lähemmäs 10 vuotta ohjaajana.

Vaikka itse allekirjoittaneella täyttyykin vasta 10 vuotta ohjaajana, niin uutiset leirin perumisesta kyllä pysäytti. Palaverissa surrasi kaikenlaiset kauhunsekaiset ajatukset: ”Oliko tämä nyt tässä?”, ”Lyödäänkö nyt vaan sitten hanskat tiskiin ja odotetaan seuraavaa vuotta?”.

Syvään juurtunutta vapaaehtoisuutta ei mikään korona päihitä

Vuosittainen Bigpepa leiri järjestetään yli neljänkymmenen vapaaehtoisen voimin joka kesäkuu Pastuskerin saaressa Porissa. Leiriläisiä leirille tulee noin sata. Bigpepa leiri koskettaa monia ja se onkin juurtunut osaksi Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piirin kulttuuria.

Itse leirille tulee leiriläisiä kaikkialta Suomesta ja 5.leiri on kansainvälinen. Joka vuosi leirikutsuja lähteekin ympäri maailmaa moneen maahan. Olemme saaneet leiriläisiä Bigpepan historian aikana jo lähes joka mantereelta.

Palaveri jatkui. ”Emme voi tehdä tätä leirille” – nousi toistuvasti esiin eri keskusteluissa. Siitä me kaikki olimme samaa mieltä. Lähdimme ideoimaan, kuinka saisimme pidettyä tätä ”Bepahenkeä” yllä aina seuraavaan vuoteen asti. ”Tämä ei voi olla Bigpepa leirin loppu…”.

Sitten alkoi tapahtua…

Ajatus virtuaalileiristä syntyi yhteisin tuumin. Aluksi mietimme, kuinka saisimme osallistettua vakituisesti leirille tulevia, jotka seuraavat Bigpepan sosiaalisen median kanavia. Jotain piti tehdä.

”Pidetään etäleiri somessa!” – siitä se ajatus sitten lähti. Varmuutta ei ole, että ketä sen ensiksi sanoi, mutta ideoita alkoi tulvimaan kaikilta siihen tahtiin, että ei pysynyt muistiinpanojen kanssa perässä.

Näin 2020 vuoden Bigpepa leiri heräsi uudelleen henkiin ja nyt se pidetään osallistavana virtuaalileirinä @vainbigpepajutut instagram tilillä. Bigpepaa ei mikään korona kaada!

Bigpepa 2020 virtuaalileiri

Bigpepa virtuaalileiri on kaikille avoin ja mukaan pääsee yksinkertaisesti seuraamalla meidän instagram tiliä @vainbigpepajutut.

Virtuaalileiri-idea jäi muhimaan ja sisältöä alettiin suunnitella. Kesken suunnittelun saimme yhtäkkiä huikean sponsorin mukaan (lisää tietoa myöhemmin) ja päätimme alkaa toteuttamaan tätä koko suomen Bigpepa virtuaalileirinä. Aivan huikeaa!

Nyt on laitettu seuraavaa vaihdetta silmään ja virtuaalileirin tarkat päivämäärät ja ohjelma julkaistaan Ig-tilillä lähempänä. Ajankohta virtuaalileirille tulee olemaan kesäkuun toisen viikon hujakoilla.

Ohjelma tulee sisältämään osallistavaa tekemistä, joissa opetellaan käytännön ensiaputaitoja ja samalla tutustutaan Suomen Punaisen Ristin toimintaan sekä tottakai itse Bigpepa leiriin!

Tiedossa on myös erilaisia somekisoja ja giveaway palkintoja sekä aktiivisesti sitoutuneiden shoutoutteja. Nyt on siis luvassa kaikenlaisia huikeita palkintoja syötävästä lahjakortteihin. Tästä myöhemmin lisää!

Tule siis mukaan ainutlaatuiselle Bigpepa virtuaalileirille. Saat varmasti hauskaa tekemistä ja opit samalla hyödyllisiä taitoja. Pääset messiin, kun seuraat @vainbigpepajutut tiliä Instagramissa. Nähdään siis siellä!

-Ilari Schmidt, Bigpepa viestintä.

Liity virtuaalileirille tästä

Kiinnostuitko tulevista Bigpepa leireistä? Tilaa uutiskirje!

* pakolliset kentät

Olemme sinuun yhteydessä vain Bigpepa leiriin koskevissa asioissa. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi sähköpostit tulevista leireistä, joiden kautta voit halutessasi ilmoittautua leirille.

Voit lopettaa sähköpostien tilaamisen milloin tahansa klikkaamalla sähköpostin alla olevaa "unsubscribe" linkkiä.

Käytämme Mailchimp palvelua viestinnässämme. Tilaamalla uutiskirjeen tiedostat, että sähköpostiosoitettasi käsitellään yksityisesti Mailchimp palvelussa vain Bigpepa leiriä koskevissa asioissa. Lisätietoja.